Belangrijke informatie bij wijziging of annulering van uw reserving (in verband met Covid-19)

 

Wij hebben onze wijzigingskosten verwijderd.

Gezien de uitzonderlijke situatie waarmee we allemaal worden geconfronteerd als gevolg van Covid-19, willen wij u een update geven over wat dit betekent voor uw reisplannen met betrekking tot easyHotel Benelux.

We begrijpen dat deze situatie tot onzekerheid kan leiden en als u dus bestaande reisplannen heeft die u nu liever wilt wijzigen, kunt u nu uw reisdatum wijzigen, wij zien af van de wijzigingstoeslag voor alle bestaande reserveringen en toekomstige reserveringen. Deze regeling geldt in ieder geval tot 15 april 2020. Als hier wijzigingen in komen dan kan u dat hier teruglezen.

Wij zullen doorgaan met het bieden van onze gastvrijheid in onze hotels dat ervoor zorgt dat de gasten die nog willen reizen dit kunnen blijven doen, waar de reisbeperkingen dit toelaten en in overeenstemming zijn met het advies van de gezondheidsautoriteiten.

Heeft u rechtstreeks geboekt via easyHotel.com of easyHotelBenelux.com dan geldt het onderstaande:

Mocht u uw reisplannen vanaf heden (13/03/2020) willen wijzigen of uitstellen, kunt u zonder wijzigingstoeslag omboeken op een alternatieve datum. Als er een verschil in tarief is, dient u dit bij te betalen, maar door af te zien van de wijzigingskosten, willen we ervoor zorgen dat u meer flexibiliteit heeft om uw reisplannen aan te passen. U kan een verzoek hiertoe doen via reserveringen@easyhotelbenelux.com.

Dit is niet alleen de eenvoudigste manier om wijzigingen te maken, maar gezien de hoeveelheid telefoontjes die wij momenteel ontvangen, zal dit ook de snelste manier zijn.

Mocht u uw reisplannen willen annuleren, dan kunt u dit tevens via reserveringen@easyHotelBenelux.com doen. Voor niet-restitueerbare reserveringen geldt een restitutie van 50% van de reserveringswaarde. Dit is niet alleen de eenvoudigste manier om wijzigingen te maken, maar gezien de hoeveelheid telefoontjes die wij momenteel ontvangen, zal dit ook de snelste manier zijn.

Heeft u geboekt via een van onze boekings partners zoals Booking.com of Expedia.com dan geldt het onderstaande:

In dit geval dient u de agent of website te contacteren waar u heeft geboekt.

Wij houden onze hotels schoon

Voor gasten die bezorgd zijn over blootstelling aan Covid-19, willen wij benadrukken welke maatregelen wij nemen om de gezondheid en het welzijn van onze klanten in onze hotels te waarborgen.

De lucht in het hotel wordt constant om de paar minuten gefilterd en ververst. We handhaven de hoogste hygiënenormen door ons te houden aan de richtlijnen die opgesteld zijn door het RIVM en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit omvat het frequent schoonmaken van alle gast gerelateerde ruimten zoals liften, receptie, toiletten en deurklinken alsmede een grondig gereinigde kamer.

Wij danken u voor uw begrip

Bovenal willen wij u verzekeren dat de veiligheid, gezondheid en het welzijn van onze gasten en personeel altijd onze belangrijkste prioriteit is geweest en dat ook altijd zal zijn.

Wij werken al ruim 25 jaar in de hotelindustrie en in die tijd hebben we veel moeilijke situaties meegemaakt. Bij elke gelegenheid zijn wij dankzij onze gasten en onze mensen er sterker uitgekomen. Dus wij willen u persoonlijk bedanken voor uw steun en we kijken ernaar uit u binnenkort weer in een van de hotels te mogen verwelkomen.